L’ICS Girona i l’IAS aposten per unificar la compra de productes de farmàcia

servei de Farmàcia

Amb aquest, ja serien set els contractes que les dues institucions han executat de forma conjunta en el marc de la seva aliança estratègica

La Gerència única de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) i l’Institut Català de la Salut (ICS) Girona treballa en la compra conjunta de medicaments per continuar amb el procés d’unificar serveis centrals. Les dues institucions destinen uns 20 milions d’euros a la compra de productes farmacèutics. El model que es vol implantar preveu que una part dels productes de l’IAS se sumi a la compra conjunta de farmàcia que es fa, de manera centralitzada, des de l’Institut Català de la Salut. Això permet, pel fet de tractar-se de volums més grans,  obtenir millors preus. Per a la resta de productes que no s’inclouen en aquesta compra conjunta (com són sèrums, nutrició enteral i nutrició parenteral, entre d’altres), es fa una compra conjunta territorial des de l’aliança IAS–ICS Girona. El procés de compra de productes de farmàcia, que entrarà en vigor l’1 de gener de 2016, permetrà unificar especialitats farmacèutiques, protocols i sistemàtiques de treball, fet que augmentarà la seguretat dels pacients.

 

L’aliança estratègica ja va facilitar que l’IAS s’afegís, a finals de 2013, a la compra conjunta que es fa a l’ICS pel que fa al subministrament elèctric. S’estima que aquest fet permet obtenir un estalvi anual d’uns 200.000 euros. Aquestes accions ajuden les dues entitats a ser més sostenibles i eficients.

L’any passat també es van dur a terme altres contractes conjunts de serveis, com la bugaderia, la gestió de residus, la missatgeria i el transport de mostres, la seguretat i la neteja. La millora en la negociació dels preus que s’ha aconseguit amb la convocatòria dels concursos conjunts entre les dues institucions permetrà un estalvi anual de quasi mig milió d’euros, sense repercutir en la qualitat dels serveis oferts. La despesa per aquests serveis va ser el 2014 de més de sis milions i mig d’euros per a les dues institucions.

 

ICSGIRONA
Dilluns, 22 Juny 2015