L’Institut Català de la Salut a Girona fa l’acte de comiat a 48 residents que acaben la seva especialització

La directora del Trueta, Glòria Padura, lliura el diploma a una metgessa resident

Dijous de la setmana vinent es farà l’acollida als 54 nous residents que arriben a  l’Hospital Dr. Josep Trueta i a l’àmbit d’atenció primària

L’Institut Català de la Salut a Girona ha fet avui un acte de comiat per als 48 residents que acaben la seva formació especialitzada, tant a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta com a l’àmbit d’atenció primària. En el camp hospitalari es tracta de 32 professionals que han desenvolupat la seva especialitat en els darrers anys a l’Hospital, concretament tres llevadores i 29  metges i metgesses que han cursat l’especialitat, repartits de la manera següent: tres a Pediatria; dos a cadascun d’aquests serveis: Anestèsia, Cardiologia, Ginecologia, Medicina Intensiva, Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica, Radiodiagnòstic i Medicina Interna, i un a cadascuna d’aquestes altres unitats: Anàlisis Clíniques, Anatomia Patològica, Cirurgia General, Endocrinologia, Farmàcia, Neurologia, Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica, Nefrologia, Digestiu, Hematologia i Pneumologia.

Pel que fa a l’atenció primària, avui també s’ha fet el comiat de catorze professionals de l’especialitat de medicina familiar i comunitària i de dos de l’especialitat d’infermeria familiar i comunitària, que han fet la seva etapa d’especialització als centres d’atenció primària de Can Gibert del Pla, Montilivi i Vilaroja, Taialà, Salt, Sarrià de Ter i Canet de Mar, i als hospitals docents Dr. Josep Trueta, Santa Caterina, Palamós, Figueres i Calella.

L’acte s’ha celebrat aquest migdia a la sala d’actes de l’Hospital Dr. Josep Trueta,  amb la participació de la directora de l’Hospital, Glòria Padura, i la directora d’atenció primària, Sara Rodríguez, a més del director de Coneixement de l'ICS i l'IAS, Albert Barberà. L’excap de Cardiologia del centre i ara membre de l'Associació de Facultatius Jubilats Dr. Josep Trueta, Rafel Masià, ha pronunciat la conferència Shakespeare i la medicina”.

Seguidament s’han lliurat els certificats als residents que finalitzen la seva formació com a especialistes, que han estat acompanyats pels seus respectius caps d’estudis, caps de servei i tutors, i finalment alguns dels residents han fet una exposició de la seva experiència personal durant aquests anys de formació.

Dijous vinent, benvinguda als nous residents

D’altra banda, dijous vinent, 21 de maig de 2015, tindrà lloc l’acte de benvinguda als 54 residents que passaran els propers anys a Girona per realitzar la seva especialitat.

En concret, arribaran 26 residents de medicina, de diferents especialitats, i quatre d’infermeria (a l’Hospital Dr. Josep Trueta) i vint residents de medicina i quatre d’infermeria (a l’atenció primària), que faran la seva especialització al llarg dels propers anys als centres docents de l’ICS a Girona.

Fotografies per descarregar
La directora del Trueta, Glòria Padura, i el director de Coneixement de l'ICS i l'IAS, Albert Barberà
El Dr. Rafel Masià ha fet la conferència inaugural
L'acte s'ha fet a la sala d'actes amb els residents que s'acomiaden i els seus acompanyants
La directora de primària, Sara Rodríguez, lliura el diploma a un metge resident
La directora del Trueta, Glòria Padura, lliura el diploma a una metgessa resident

 

ICSGIRONA
Divendres, 15 Maig 2015