1.759 gironins ja han demanat accedir al nou espai digital La Meva Salut des del seu Centre d’Atenció Primària

logotip de La Meva Salut

El Servei Català de la Salut ha posat en marxa el nou espai digital Cat @Salut La Meva Salut (LMS), a través del qual els ciutadans poden consultar la documentació clínica sobre la seva salut, generada en qualsevol dels centres sanitaris de la xarxa pública. En aquest entorn digital s’hi accedeix a través d’un codi d’usuari i una clau, que són proporcionats al Centre d’Atenció Primària de referència de cada usuari. Amb aquest nou sistema, les persones de més de 18 anys que ho vulguin disposaran de la seva informació clínica personal (com ara diagnòstics, informes clínics o resultats de proves i exploracions) en un espai digital accessible en qualsevol lloc i moment, sense que sigui necessari que acumulin informes de cap mena.

Aquest nou sistema d’accés s’afegeix a la possibilitat d’accedir-hi per mitjà de certificat digital, operatiu per a tots els ciutadans de totes les regions sanitàries.

Cat @Salut, La Meva Salut es va posar en marxa de forma pilot en 33 Àrees Bàsiques de Salut d’arreu de Catalunya el mes d’octubre passat, 5 de les quals pertanyen a la Regió Sanitària de Girona: Montilivi i Can Gibert del Pla de Girona, Lloret, Calella i Salt. A partir del mes de març, el programa es va anar estenent arreu de la Regió Sanitària de Girona i a partir de l’1 d’abril ja es pot tramitar l’accés a la plataforma des de qualsevol centre d’atenció primària de la Regió. Així, fins ara ja són 1.759 els gironins que han demanat tenir accés a La Meva Salut. L’activitat que majoritàriament es fa un cop s’hi accedeix és la consulta d’informes clínics i del pla de mediació de la recepta electrònica.

A través d’aquest espai, els ciutadans ja poden accedir també a altres serveis com ara el pla de medicació personal vigent, el document de voluntats anticipades presentat en el Registre departamental o la sol·licitud del dia i hora de visita i el canvi de professional per a les àrees bàsiques de salut que gestiona l’Institut Català de la Salut, a la Regió Sanitària de Girona 27 Equips d’Atenció Primària. Al llarg del 2015 també s’estendrà a les Àrees Bàsiques de Salut de Cassà de la Selva, Breda-Hostalric, Anglès, l’Escala, Sant Joan les Fonts, la Vall d’en Bas i Peralada. En una segona fase, està previst incorporar-hi altres serveis, per exemple una agenda personalitzada per a cada ciutadà, la possibilitat de declarar-se donant d’òrgans o informació sobre les intervencions quirúrgiques garantides.

El Servei Català de la Salut (CatSalut) preveu que la implantació de Cat @Salut La Meva Salut (LMS) arribi a totes les regions sanitàries de Catalunya a finals d’aquest any.  El Pla de salut de Catalunya 2011-2015 preveu la consolidació i impuls d’aquest nou espai per tal d’afavorir la participació i la coresponsabilitat  de la ciutadania en la prevenció i cura de la pròpia salut. El CatSalut ha concebut l’espai perquè esdevingui un entorn on els ciutadans interactuïn en línia, a través del seu ordinador o d’altres dispositius mòbils, amb els professionals del sistema sanitari públic i amb el CatSalut per abordar qüestions relacionades amb informacions i prestacions de l’asseguradora pública.

De la mateixa manera, el Pla de salut de Catalunya 2011-2015 també preveu l’actualització constant de la plataforma amb la incorporació de noves informacions i funcionalitats per tal de posar a l’abast de la ciutadania eines perquè puguin aconseguir aquesta finalitat de tenir cura de la pròpia salut.

 

ICSGIRONA
Dimecres, 6 Maig 2015