L'IAS i l'ICS Girona despleguen aquesta setmana un programa cultural per als pacients, amb motiu de Sant Jordi

Des d’avui i fins divendres, l’Institut Català de la Salut (ICS Girona) i l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) duran a terme diferents actes culturals dirigits als pacients de l’Hospital Dr. Josep Trueta, el Santa Caterina, així com als usuaris dels diferents serveis i unitats sociosanitàries i de salut mental del Parc Hospitalari Martí i Julià, de Salt. L’objectiu és fer més amable l’estada a les persones ingressades de les dues institucions prenent com a motiu la Diada de Sant Jordi. Aquest matí, el pallasso Miquel Oller anirà a visitar els pacients de les diferents unitats de psiquiatria i discapacitat intel•lectual del Parc, així com usuaris del Centre Sociosanitari La República. Per la seva banda, els nois i noies de l’Hospital de Dia d’Adolescents gaudiran d’una trobada amb els escriptors de novel•la juvenil, Tàssies i Cristina Picazo. A la tarda, alumnes del centre educatiu Salesians repartiran flors entre els malalts ingressats al Parc Hospitalari.

Demà, tant al Trueta com al Parc Hospitalari, es farà repartiment de llibres i contes entre els nens ingressats a les plantes de Pediatria i a altres serveis. A la Ciberaula del Trueta també hi haurà una lectura de contes i una actuació musical per als infants i les seves famílies. Així mateix, i com cada any, els usuaris del Servei de Rehabilitació Psiquiàtrica faran una sortida per viure l’ambient de la Diada i per la tarda estan convocats al lliurament de premis del concurs “Dibuixos de Sant Jordi”, organitzat pel Servei; així mateix, usuaris del Servei de Discapacitat Intel•lectual del Parc vendran roses i manualitats a l’entrada de l’Hospital Santa Caterina; també ho faran els usuaris de la Llar Residència, tant al Santa Caterina com al Sociosanitari.

V edició de l’acte literari “Hi havia un vegada ...”

El plat fort del programa serà el 24 d’abril, a les 10.30 hores, moment de la celebració de la V edició de l’acte literari “Hi havia un vegada ...”, que cada any compta amb èxit de participació i públic. Durant l’acte, que tindrà lloc a la sala d’actes de l’Hospital Santa Caterina, els usuaris dels centres de dia de salut mental llegiran els seus relats i l’Associació Cultural del Parc Hospitalari farà entrega als assistents d’un llibre que recull els treballs presentats i una flor. L’escriptor saltenc Salvador Sunyer i el psiquiatre Josep Torrell seran els convidats d’honor. Acompanyaran als assistents diferents direccions de la institució. Els membres del programa radiofònic “Ens Patina l’Embrague” faran una cobertura especial de l’acte.

Des del 16 d’abril i fins a finals de mes, els usuaris del Parc poden posar la seva cara als personatges de la Llegenda de Sant Jordi i fer-se una fotografia. El muntatge ha estat realitzat per Joan García, porter de l’Hospital i membre de l’Associació Cultural. També es pot visitar al vestíbul del Santa Caterina una exposició de dibuixos motivada per la diada, a càrrec de diferents serveis de salut mental. 

ICSGIRONA
Dimecres, 22 Abril 2015