Surten a licitació les obres per al nou Laboratori Clínic Regional, ubicat al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt

S’adequaran uns espais d’uns 1.800 metres quadrats que actualment estan en desús en el mateix edifici del sociosanitari La República

Avui s’ha publicat el concurs públic per a la licitació de la primera fase de les obres de construcció del nou Laboratori Clínic Regional que estarà ubicat al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, per un import de 1.746.987,47 €, i un termini d’execució de cinc mesos. El termini de presentació de les empreses que hi vulguin concursar acaba el 22 d’abril de 2015 i està prevista la visita a les instal·lacions. L’obertura de pliques es farà el dia 4 de maig de 2015.

 

L’objecte del projecte és el nou Laboratori Clínic Regional de Girona que unirà els actuals laboratoris que hi ha ubicats a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta (d’uns 1.200 metres quadrats) i el de l’Hospital de Santa Caterina de Salt (d’uns 480 metres quadrats). Estarà ubicat en una zona actualment buida sota l’edifici sociosanitari La República del Parc Hospitalari Martí i Julià, d’una superfície d’uns 1.800 metres quadrats.

La realització de l’adequació dels espais per acollir aquesta activitat s’haurà d’executar al llarg d’aquest any, amb la previsió de fer el trasllat i la posada en marxa durant el primer trimestre de 2016. En el moment que acabin aquests treballs, s’iniciarà la segona fase del projecte, que consisteix en l’adequació dels espais exteriors i la dotació del mobiliari necessari per a la realització de l’activitat, tot plegat per un cost aproximat d’uns 800.000 euros. A l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta es mantindrà un espai d’uns 200 metres quadrats per a les urgències de laboratori.

El Laboratori del Trueta, amb 94 professionals, realitza activitat per a l’ICS Girona (tant de l’hospital mateix, com dels 27 equips d’atenció primària), de l’IAS i també de l’Hospital de Campdevànol. Es realitzen extraccions de sang i analítiques de fluids biològics, microbiologia i estudis genètics. Durant el 2014 es van realitzar més de 5.675.000 proves i es van atendre 648.000 peticions de les tres institucions.

Després, l’ampliació de les urgències

Un cop quedin alliberats els espais que actualment ocupa el Laboratori al Trueta, es podrà començar a treballar en les obres d’ampliació de les Urgències. Justament,la setmana passada van començar a treballar in situ els arquitectes de l'empresa a qui s'ha adjudicat la redacció del projecte de l’ampliació de les Urgències. La previsió és que el projecte estigui acabat passat l'estiu, de manera que es puguin fer els tràmits per a la licitació i l’inici d'obres quan s'hagi traslladat el Laboratori Clínic al Parc Hospitalari Martí i Julià, la primavera de 2016.  El Servei d'Urgències pràcticament doblarà la seva superfície actual, que és de 1.200 metres quadrats, cosa que suposarà una gran millora tant per als usuaris com per als  professionals. 

 

ICSGIRONA
Divendres, 27 Març 2015