Comencen els tràmits per a la futura ampliació del Servei d’Urgències de l’Hospital Trueta

el Dr.  Vicenç Martínez-Ibáñez, gerent de l’ICS Girona i l’IAS, durant una sessió del Balanç de gestió del Projecte CIMS

Tal com es va fent des de l’inici del Projecte CIMS, aquesta setmana s’han tornat a presentar els principals resultats i línies de treball de l’Institut d’Assistència Sanitària i de l’Institut  Català de la Salut a Girona als professionals de les dues institucions, en dues noves sessions del Balanç de gestió del Projecte CIMS. En aquestes xerrades també s’han posat sobre la taula els principals projectes que es duran a terme el 2015, més enllà del funcionament habitual dels centres i de la consolidació de la integració dels serveis  assistencials de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta i del Santa Caterina de Salt.

Tal com ha informat el doctor Vicenç Martínez Ibáñez, gerent de l’ICS Girona i de l’IAS, un d’aquests projectes és l’ampliació del Servei d’Urgències de l’Hospital Trueta, projecte que, justament divendres passat, es va presentar a licitació pública a Infraestructures.cat per al “contracte de serveis per a l’assistència tècnica per a la redacció del projecte bàsic i executiu i la posterior direcció d’Obra de l'ampliació i reforma de les Urgències de l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta, de Girona”. Aquest projecte ha de definir la proposta d’ampliació del Servei d’Urgències, una millora llargament reivindicada que finalment es farà realitat. L’ampliació d’aquest Servei, amb un pressupost de tres milions d’euros, serà possible gràcies a l’alliberament dels espais veïns, que avui ocupa el Laboratori Clínic. En relació amb aquest projecte ja es va anunciar que s’està treballant per tal que el Laboratori Clínic regional, que dóna servei als centres de l’ICS, de l’IAS i de l’Hospital de Campdevànol, es pugui traslladar durant el 2016 al Parc Hospitalari Martí i Julià, on s’ubicarà en uns espais que actualment estan en desús. Per tal que sigui possible, durant aquest any 2015, s’hauran d’adequar aquests espais a la seva nova funcionalitat, de manera que el nou Laboratori Clínic regional ja pugui ser operatiu el 2016. En el moment que es faci el trasllat del servei es posarà fil a l’agulla a les obres d’Urgències.

Martínez Ibáñez també ha informat que aquest 2015 està previst fer obres de millora al Servei d’Anatomia Patològica, i continuar amb els treballs ja iniciats a l’edifici M2 del Parc Hospitalari Martí i Julià per acollir l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona. Totes aquestes obres s’afegeixen a les inversions que s’han desenvolupat al llarg d’aquest 2014: la nova planta de cogeneració de l’Hospital Trueta, els dos nous quiròfans al Santa Caterina, les millores a l’Àrea Quirúrgica del Trueta i a la planta 5A, i la instal·lació de dos ascensors nous, un al Trueta i l’altre a Ripoll.

Pel que fa a l’activitat assistencial, cal destacar l’augment d’un 7,73% de l’activitat quirúrgica programada a l’Hospital Trueta en relació amb l’any 2013, xifra que està per sobre de les previsions inicials i que garanteix també els objectius demanats pel CatSalut i per l’ICS, atès que no hi ha cap pacient que dugui més de sis mesos a la llista d’espera per als catorze procediments garantits i cap pacient que faci més de dos anys que està a la llista d’espera per a la resta de procediments quirúrgics. També ha posat en relleu l’augment de l’activitat que es podrà fer amb l’obertura dels nous quiròfans al Santa Caterina.

El gerent també ha destacat la millora que ha suposat la posada en marxa de la Unitat Polivalent d’Alta Intensitat de Cures (UPIC) a l’Hospital Trueta, tant pel que fa a l’organització i l’especialització de la unitat mateixa, com per a l’alliberament de pressió assistencial d’altres unitats d’hospitalització.

També ha posat l’accent en els bons resultats assolits per l’Hospital Josep Trueta en el darrer informe de la Central de Resultats, en què se situava com a segon centre a Catalunya amb menys hospitalitzacions evitables (gràcies a la tasca que es fa des de l’atenció primària), i amb una estada mitjana menor a l’esperada. L’informe de la Central de Resultats també posa en valor el fet que els dos metges interns residents (MIR) amb millor nota que han escollit un centre de Catalunya i que estan entre els 10 primers de tot l’Estat espanyol, han triat l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, concretament en les especialitats de ginecologia i obstetrícia.

Pel que fa a l’IAS, el gerent ha destacat la implantació dels programes informàtics SAP Argos a l’Hospital Santa Caterina i a la Xarxa de Salut Mental, així com del Gacela Care de gestió de cures d’infermeria. A més, també s’ha desenvolupat la recepta electrònica a l’àmbit de la salut mental. També ha posat en relleu el reconeixement nacional i internacional del model de salut mental que s’ha obtingut aquest any.

ICSGIRONA
Divendres, 19 Desembre 2014