Més de 130 voluntaris hospitalaris donen suport als pacients de l’ICS Girona i l’IAS

una voluntària amb un pacient ingressat

Les dues institucions celebren demà una jornada com a acte de reconeixement a la tasca de totes les persones que presten serveis de voluntariat

L’Hospital de Santa Caterina acollirà demà una jornada, organitzada per l’Institut Català de la Salut a Girona (ICS) i l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), dedicada al voluntariat. Amb aquesta iniciativa, ambdues institucions volen reconèixer públicament la tasca de les persones que presten serveis de voluntariat als hospitals Dr. Josep Trueta i Santa Caterina, així com a diferents serveis sociosanitaris i de salut mental del Parc Hospitalari Martí i Julià, de Salt.

L’ICS Girona i l’IAS compten amb més de 130 voluntaris. Les entitats amb les quals es mantenen convenis de col·laboració són Càritas Diocesana de Girona, la Fundació Oncolliga Girona, l’Associació Espanyola contra el Càncer, XaropClown, Creu Roja, l'Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor (Gicor), Suport a la Solitud, Fundació "La Caixa" Asvol, l’Associació d'Ajuda als Afectats de  Cardiopaties Congènites Infantils de Catalunya, la Fundació Pequeño Deseo, Somni dels nens, Associació Comunitària Antisida (ACAS) de Girona, i Biblioarreu.

Programa

La jornada, a la qual s’han inscrit més de cent persones, serà inaugurada a les onze del matí pel doctor Vicenç Martínez Ibáñez, gerent de l'ICS Girona i de l'IAS. Tot seguit, hi intervindrà amb una conferència el director assistencial de l’ICS, doctor Antoni Juan, i a continuació hi haurà una exposició d'experiències personals dels voluntaris en representació de les diferents entitats. Clourà la jornada el director assistencial de l’ICO Girona, el doctor Francesc Soler.

ICSGIRONA
Dijous, 4 Desembre 2014