Els centres de l’ICS i l’IAS promouen la prevenció de la diabetis i el consum responsable d’alcohol

Professionals dels centres d’atenció primària surten avui al carrer a donar informació als ciutadans i explicar als estudiants els riscos que assumeixen

Els centres de salut de l’ICS i l’IAS celebren aquest divendres un conjunt d’activitats adreçades a fomentar la consciència de prevenció de la diabetis i dels perjudicis que causa el consum d’alcohol, aprofitant la celebració del Dia Mundial de la Diabetis (avui) i el Dia Mundial sense alcohol (demà).

D’una banda al llarg de tot el dia professionals dels quatre centres d’atenció primària de Girona ciutat (Santa Clara, Can Gibert, Montilivi – Vilaroja i Taialà), Celrà i Sarrià de Ter seran a la plaça Miquel Santaló de Girona on col·laboraran en una taula informativa amb l’Associació de Diabètics de Girona. Practicaran proves de glucèmia gratuïtes als vianants que ho desitgin i a les 10h iniciaran una caminada saludable de 45 minuts pels carrers de la ciutat. Acabada la passejada es tornaran a fer controls de glucosa per demostrar el benefici de l’exercici físic.

D’altra banda, demà dissabte és el Dia Mundial sense Alcohol i professionals dels equips d’atenció primària de la ciutat de Girona duran a terme avui una activitat a la Universitat de Girona per promoure el consum responsable d'alcohol en la població jove. A les 13h, a la sala d’actes de la Facultat de Ciències de Montilivi oferiran una sessió informativa als estudiants en què es mostraran les conseqüències del consum excessiu i alhora es donaran les pautes per fer un consum responsable. En acabar l’acte es lliurarà material informatiu i es faran enquestes entre els joves per determinar el seu grau de dependència de l’alcohol. Aquesta jornada mundial se celebra per conscienciar a la població sobre les greus conseqüències que pot comportar el consum d’alcohol i l’estat d’embriaguesa.

L’any passat dels 1.231 nous pacients atesos a la xarxa d’atenció a les drogodependències de l’IAS gairebé la meitat va iniciar tractament per alcoholisme. El perfil d’aquests pacients respon a persones d’entre 25 i 40 anys, policonsumidors (alcohol, cocaïna i cànnabis) de cap de setmana, principalment.

La promoció de la salut és un dels objectius estratègics del Projecte CIMS, d’aliances estratègiques entre l’ICS Girona i l’IAS, i les comissions de les dues entitats proveïdores que treballen en aquest àmbit ja ho fan de forma conjunta des de fa un any.

 

ICSGIRONA
Divendres, 14 Novembre 2014