L’IDIBGI reforma l’edifici de la mancomunitat del Parc Hospitalari Martí i Julià per consolidar la recerca biomèdica i en salut de Girona

Façana de l’edifici de la Mancomunitat 2 de l'Institut d’Investigació Biomèdica de Girona

L’IDIBGI (Institut d’Investigació Biomèdica de Girona) ha presentat avui el nou projecte de reforma de l’edifici de la Mancomunitat 2, ubicat al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt. A l’acte de presentació hi ha participat Antoni Castellà, secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, que ha destacat que “aquest projecte és el més important dels set que s’han finançat en la darrera convocatòria dels Fons FEDER”. El director de l’IDIBGI, Albert Barberà, ha assenyalat la importància de les noves instal•lacions, ja que ajudaran a la internacionalització de la recerca feta a Catalunya i a que Girona es converteixi en un referent de la investigació biomèdica i de salut.

L’objectiu d’aquest nou projecte és disposar de nous espais per als investigadors, més adients per als projectes de recerca que està desenvolupant en l’actualitat i en un futur. En l’acte de presentació també han participat Carles Constante, director general de Planificació i Recerca en Salut de la Generalitat de Catalunya, Ramon Moreno, vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la Universitat de Girona, Joan profitós, president del Consell d’Administració de l’IAS, i Jaume Torramadé, alcalde de Salt.

El projecte inclou la rehabilitació d’un edifici ja existent i que estava en desús des de l’any 2009, que consta de 2 plantes i més de 1.700 m2, per habilitar-los com a laboratoris i serveis de suport a la recerca. També està prevista la creació d’un estabulari per a experimentació amb rates i ratolins, que serà el primer de les comarques gironines.

L’IDIBGI té un plantilla de 75 persones i agrupa més de 200 investigadors de diverses institucions de l’entorn: Universitat de Girona, ICS Hospital Universitari Josep Trueta, Institut d’Assistència Primària de l’ICS, Institut d’Assistència Sanitària (IAS), Institut Català d’Oncologia (ICO), Institut de Diagnosi per Imatge (IDI). Les noves instal•lacions, que tindran una capacitat per a uns 50 equips de laboratori, també acolliran el Biobanc de l’IDIBGI. Unes innovacions que han de facilitar als investigadors IDIBGI fer una recerca de més qualitat i translacional per tal de fer front als reptes i els problemes científics i clínics de major transcendència i impacte.
 

Document Adjunt: 

ICSGIRONA
Dilluns, 3 Març 2014