L’Institut Català de la Salut a Girona dóna demà la benvinguda a 56 nous residents

residents de l'Institut Català de la Salut a Girona

L’Institut Català de la Salut Girona donarà demà dimarts 21 de maig la benvinguda oficial a un total de 56 residents provinents d’arreu de l’estat espanyol, i de fora de l’estat, que passaran els propers anys a Girona per a realitzar la seva especialitat. En concret, arriben 28 metges de diferents especialitats, 20 metges de Medicina Familiar i Comunitària, 1 farmacèutic, 3 infermeres que faran l’especialitat de llevadora i 4 infermeres que faran l’especialitat d’Infermeria Familiar i Comunitària.
De cara a l’any vinent aquesta oferta es veurà incrementada amb la d’una plaça d’infermeria pediàtrica a l’Hospital Dr. Josep Trueta, donat que el Ministeri de Sanitat acaba d’acreditar al centre sanitari amb aquesta nova plaça, que fins ara no havia obtingut mai.

Dels 20 metges de família, 6 passaran dos anys al Trueta i després faran la seva rotació a l’assistència primària. La resta combinarà la seva residència a l’àmbit de Primària amb una estada en els diferents hospitals docents (a part del Trueta, l’Hospital de Palamós, Santa Caterina, Hospital de Calella i l’Hospital de Figueres). Per la seva banda, el resident de Farmàcia hospitalària i els de la resta d’especialitats estaran entre quatre i cinc anys a l’Hospital Dr. Josep Trueta, mentre que les 4 llevadores que vénen hi estaran dos anys, i les infermeres de família es repartiran entre les Àrees Bàsiques de Salut de Can Gibert del Pla i Taialà.

Per la seva banda, hi ha 6 centres d’atenció primària de l’ICS Girona que acolliran la formació postgrau dels residents, pels quals s’han ofertat 20 places per a metges de família i 4 d’infermeria. Aquests centres són els de Can Gibert del Pla, Montilivi, Taialà, Salt, Sarrià de Ter i Canet de Mar. L’acte de benvinguda als residents serà demà a partir de les 9:30 h a l’Àmbit de Primària de l’ICS al carrer Santa Clara de Girona.

L’acte a l’Hospital Dr. Josep Trueta tindrà lloc demà a les 12:15 h, i a part de donar la benvinguda als nous residents, l’Hospital també acomiadarà els que se’n van perquè ja han acabat la seva formació com a especialistes.
L’acte començarà a les 12:15 h amb una presentació per part del gerent territorial de l’ICS a Girona, Dr. Vicenç Martínez Ibáñez. Posteriorment l’ex cap del servei de Ciruriga Vascular, Dr. Juan Bautista Amado, oferirà una conferència abans que preguin la paraula el director de l’Hospital Trueta, Dr. Antoni Juan, la directora d’infermeria, Sra. Lluïsa Privat, el cap d’estudis i responsable de la
Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària, Dr. Ferran Cordón, la Presidenta de la Subcomissió de Docència d’ Infermeria de Primària, Carme Graboleda i el director del Coneixement del Projecte Cims, Albert Barberà, que donaran la benvinguda als nous residents de primer any, mentre que la presidenta de la Comissió de docència, Dra. Anna Béjar i Ferran Cordón faran el comiat dels que se’n van, els quals recolliran els seus diplomes. Finalment, un grup de residents dels que acaben faran una presentació del que han estat els seus anys per l’hospital.

La docència als centres de l’ICS Girona genera un alt volum d’activitat formativa.
Al llarg del 2012 s’hi van formar prop de 1.200 persones, més de 900 a l’Hospital Dr. Josep Trueta i la resta als centres d’atenció primària. Es tracta d’alumnes de pregrau i postgrau, majoritàriament de medicina o infermeria, malgrat que també hi ha alumnes d’altres disciplines com ara la dietètica i nutrició, fisioteràpia, laboratori o farmàcia.

ICSGIRONA
Dimarts, 21 Maig 2013