Jornada d'Acollida per als 89 residents que s'incorporen als centres de l'ICS a Girona

L’Institut Català de la Salut a Girona ha organitzat aquest matí l'acte d'acollida als residents que els propers dies iniciaran la seva especialització en un dels seus centres. La jornada s’ha desenvolupat en dos espais: la sala d’actes del Trueta ha acollit la benvinguda dels nous residents de les especialitats mèdiques, quirúrgiques i d’infermeria que es desenvolupen a l'hospital, mentre que el Col·legi de Metges de Girona ha acollit la jornada dirigida als nous residents de Medicina i Infermeria Familiar i Comunitària (MFiC).

Glòria Padura, directora de l’Hospital Trueta, i Esteve Avellana, director d’Atenció Primària i Comunitària de l’ICS a Girona han obert cada un dels actes, que han permès exposar als nous resistents les característiques del programa formatiu que seguiran al llarg dels propers dos o quatre anys, segons l’especialitat escollida. A la vegada, també se’ls ha informat sobre qüestions relacionades amb la relació laboral a l’ICS i els programes de recerca.

En total, aquest 2024 són 89 els nous residents que s'incorporen als centres sanitaris gestionats per l’ICS a Girona: Al Trueta són 46 nous residents de medicina (MIR) per a diferents especialitats; 1 de farmàcia (FIR); 4 de llevadoria (LLIR); 2 d’infermeria especialitzada en pediatria (IRR) i un d'infermeria del treball.

Pel que fa a la formació en Medicina i d’Infermeria Familiar i Comunitària, s’han assignat 28 places MIR i set 7 places d’infermeria (IIR) per desenvolupar la seva formació en algun dels 16 Centres d’Atenció Primària de  l’ICS a Girona acreditats per fer docència, a banda de fer rotacions als hospitals Trueta, Santa Caterina, Figueres, Olot, Calella o Palamos.

 

       

 

ICSGIRONA
Dimarts, 7 Maig 2024

Tags: