Futurs residents visiten els diferents serveis assistencials del Trueta durant la primera jornada de portes obertes

La primera de les dues jornades de portes obertes organtizades a l'Hospital Trueta per a futurs futurs s'ha organitzat aquest matí i ha permès als assistents conèixer millor els eixos formatius del centre i visitar els diferents serveis assistencials segons les preferències dels assistents. La trobada d’avui s’ha centrat en les especialitats quirúrgiques i d’infermeria, mentre que demà es dedicarà als serveis mèdics.

La doctora Gloria Padura, directora de l’hospital Trueta, s’ha encarregat de donar la benvinguda als assistents reunits a la sala d’actes del centre i felicitar-los per haver superar l’examen MIR. Tot seguit, la doctora i cap d’estudis del centre, Yolanda Silva, ha explicat les característiques del pla docent, destinat a dotar als residents de les “aptituds i actituds que permetin oferir una sanitat de qualitat”, així com els recursos dels quals es disposa per combinar la formació amb altres motivacions com ara la recerca. Per la seva part, Enrique Estévez, president de la subcomissió d’infermeria ha fet referència a les places de formació especialitzada que s’ofereixen des de la branca d’infermeria, com la pediàtrica o del treball.

La presentació també ha comptat amb l’aportació d’actuals residents del Trueta, que han explicat la seva experiència i les capacitats que poden adquirir durant l’etapa d’especialització al centre. Els actuals residents també han tingut un paper destacat en les visites guiades que s’han fet per especialitats. Juntament amb els tutors/ores han acompanyat els futurs residents per les instal·lacions i serveis de l’hospital i han tingut l’oportunitat de resoldre dubtes, conversar i intercanviar impressions.

Aquesta tarda, la jornada es trasllada al CAP Alfons Moré i Paretas de Salt, on es desenvoluparà la sessió dedicada a l’especialització de medicina i d’infermeria familiar i comunitària.

La jornada de portes obertes continua aquest dimecres 20 de març, a partir de les 9:00 h, amb la sessió dedicada les especialitats mèdiques i de serveis centrals.

 

 

    

 

  350 

ICSGIRONA
Dimarts, 19 Març 2024

Tags: