L'ICS a Girona commemora el Dia Internacional de la Dona amb dues exposicions que reflecteixen l'aportació de les dones en l'àmbit de la ciència i l'empresa

Per commemorar el Dia Internacional de la Dona, l'ICS a Girona acull dues exposicions que destaquen el paper que han tingut i tenen les dones en l'àmbit de la ciència i de l'empresa, i que històricament no s'ha vist reconegut públicament. L'exposició Dones de Ciència es pot visitar al'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta davant de la sala d'actes— i ret homenatge a dotze dones que van obrir el camí de la integració de la dona al món científic. La segona exposició està ubicada la seu de la Direcció d'Atenció Primària de L'ICS a Girona,  situada al Carrer Santa Clara i amb el títol Dones d'empresa reflecteix la incorporació de les dones al món empresarial i les aportacions històriques que han liderat.

Totes dues exposicions han estat cedides per l'Institut Català de les Dones, amb el suport del comitè d'Igualtat de l'ICS Girona. Es podran visitar des d'avui i fins al 20 de març.

Estudis recents sobre gènere i ciència revelen encara una discriminació envers les dones en les institucions d'investigació científica i tècnica, tant públiques com privades. Si això passa al segle XXI, no costa d'imaginar la situació que van viure les precursores en un àmbit com el de la ciència i la tecnologia que els era totalment hostil. L'exposició Dones de ciència s'ha configurat amb la voluntat d'homenatjar aquestes dones que van lluitar no només per elles, sinó també per obrir el camí de la integració al món científic a altres dones. L'exposició les representa destacant les biografies de Juliana Morell, Maria Elena Maseras Ribera, Dolors Aleu Riera, Manuela Solís, Montserrat Garriga Cabrero, Margarita Comas Camps, Àngels Ferrer Sensat, Maria Capdevila d'Oriola, Adela Simó Pera, Margarita Brender Rubira, Maria Lluïsa Canut Ruiz i Maria Àngels Cardona Florit. Totes elles ser impulsores d'un trajecte que encara avui continua per a la construcció d'una nova cultura en què no es pot oblidar l'important paper que les dones juguen en el terreny del coneixement i les noves tecnologies.

L'exposició Dones d'empresa posa èmfasi en el fet que la incorporació de les dones al món de l'empresa no és un pas recent. Amb aquesta exposició, l'Institut Català de les Dones contribueix a fer visibles les aportacions històriques de les dones a l'activitat empresarial de Catalunya, donant a conèixer les habilitats d'un conjunt d'empresàries que, cadascuna en el seu terreny, van desenvolupar les seves particulars formes de lideratge i van contribuir així a enriquir l'activitat econòmica del país.

 

  

Exposició 'Dones d'empresa' a la seu de la Direcció d'Atenció Primària de L'ICS a Girona.

  

Exposició Dones i Ciència ubicada a l'Hospital Josep Trueta. 

ICSGIRONA
Divendres, 8 Març 2024

Tags: