El Centre d’Especialitats Güell guanyarà consultes d’oftalmologia amb la reforma de la segona planta

Imatge de les obres que s'estan realitzant a la segona planta del centre d'especialitats Güell.

Les obres ja s’han iniciat a l’ala esquerra de la planta i un cop finalitzades permetran que el servei d’Oftalmologia passi d’11 a 18 sales  

Aquests treballs s’afegeixen al seguit d’actuacions que s’han realitzat els darrers anys per redistribuir i millorar els espais del centre  

 

El projecte d’adequació d’espais de la segona planta del Centre d’Especialitats Güell ja està en marxa. Les obres van començar fa un parell de setmanes a l’ala esquerra –la banda dreta si s’observa des de l’entrada a la planta– i permetran redistribuir millor els espais assistencials que, actualment, es destinen al servei d’Oftalmologia. La nova distribució permetrà disposar de més sales per a aquest servei, a banda d’altres sales per a diferents proves i de banys per als i les usuàries.

Mitjançant l’execució de les obres de l’ala esquerra, que es preveu que estiguin completades a finals d’any, es busca una compartimentació més funcional de la segona planta del Centre d’Especialitats Güell i, en conseqüència, guanyar espais per atendre les visites programades dels i les usuàries del servei d’Oftalmologia. En total, una vegada finalitzada la reforma, el servei disposarà de set noves sales i passarà de les 11 actuals a 18. Aquest creixement es tradueix amb dues consultes mèdiques més, una més per a optometria, tres sales destinades a diverses proves i una sala polivalent.    

La reforma, que té un pressupost de 223.528,90 (IVA inclòs) que han estat finançats pels Fons MINAP -Plan de Mejoras en Infraestructuras de Atención Primaria del Ministerio de Sanidad-, va acompanyada de nous paraments, revestiments i acabats, així com de les instal·lacions de climatització, d’electricitat i aigua necessàries. Tot plegat, s’ha planificat amb l’objectiu que els treballs d’obra siguin els mínims possibles, per la qual cosa es respectaran els elements estructurals de l’edifici, així com els tancaments exteriors de la façana. 

Els treballs s’han projectat amb l’objectiu de tenir la menor incidència possible en l’atenció a l’usuari, de tal manera que el servei d’Oftalmologia continuarà desenvolupant l’activitat a la segona planta del Centre Güell. Només s’han hagut de reubicar els gabinets de les proves diagnòstiques de làser i camps visuals, que passen a ocupar les portes 13 i 14 de la primera planta del Centre.

A banda de les obres d’adequació, també hi ha prevista per al pròxim any una inversió de 420.000 euros, destinada a dotar l’espai de nous equipaments. D’aquesta manera, es referma la condició del servei d’Oftalmologia de l’IAS-ICS Girona com a referent de la Regió Sanitària Girona. 

Procés de millora contínua 

Durant els darrers anys s’han anat succeint millores a les instal·lacions del Centre d’Especialitats Güell per optimitzar els seus espais i donar resposta a l’increment constant d’activitat. A principis de 2022 es van fer obres a la zona que acull el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) per tal de disposar de cinc nous boxs, a més d’ampliar altres espais de treball dels i les professionals del Centre, amb un pressupost de 203.236 euros (IVA inclòs). D’altra banda, recentment també es van posar en marxa quatre noves consultes a la tercera planta de l’edifici, amb un cost proper de 74.000 euros.

Aquest procés continu de millores està previst que continuï el 2024. Entre altres actuacions, hi ha projectada una reforma de l’ala dreta de la segona planta, amb el mateix propòsit: fer una redistribució dels espais més funcional per als usuaris, a més de facilitar les tasques dels i les professionals que hi treballen. 

 

  

ICSGIRONA
Dilluns, 17 Juliol 2023

Tags: