Comencen les obres per millorar espais del Centre Sanitari Güell i les consultes d’urgències d’atenció primària

Obres al Centre Sanitari Güell

Els treballs han començat fa unes setmanes i està previst que estiguin enllestits durant l’estiu
L’activitat del CUAP ha crescut un 11% des que es va posar en marxa el 2018, fet que fa necessari incrementar l’espai d’atenció assistencial

Des de fa unes setmanes s’estan fent obres d'adequació i millora a la planta baixa del Centre Sanitari Güell, amb l'objectiu d'ampliar la zona destinada a l’atenció de les urgències d’atenció primària (Centre d’Urgències d’Atenció Primària [CUAP). L’increment constant d’activitat ha fet necessari millorar la funcionalitat de la zona d’atenció a les urgències, de manera que els treballs que s’hi estan fent permetran disposar de cinc nous boxs per tal de donar una millor resposta en moments d'alta demanda assistencial. Els treballs, que van ser adjudicats per 203.236 € (IVA inclòs) pel que fa a l'obra (sense l'equipament), s’estan duent a terme sense cap afectació de l’activitat assistencial, que s’està realitzant amb normalitat durant les 24 h del dia.

Des que l’any 2018 es va iniciar l’atenció urgent del CUAP Güell, el centre ha tingut un creixement continuat i sostingut de les seves urgències –amb l’excepció de l'any 2020 en què, a causa de la pandèmia, la xifra va ser lleugerament inferior. Així, mentre que el primer any es van realitzar 68.980 visites, el 2020 aquestes van ser de 68.115 i l’any 2021 es van enfilar fins a les 77.560. Deixant de banda l’any 2020, doncs, el creixement de l’activitat d’urgències d’atenció primària d’aquest 2021 en relació amb el 2018 ha estat de l’11%, increment que fa necessari ampliar la zona del CUAP. Durant aquests tres anys de funcionament s’ha demostrat que el CUAP té un índex de resolució elevat. Així, el 94,7 % de les atencions realitzades al centre es resolen satisfactòriament i només és necessari derivar a l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta el 5,3 % dels pacients.

A banda del creixement pel que fa a la zona d’atenció, les obres de millora també permetran fer una nova redistribució i ampliació dels espais de treball dels i les  professionals, sobretot pel que fa a l’àrea d’administració, i es modifica la sala d'educació sanitària que hi havia fins ara. Aquesta serà una important millora de cara a les sessions grupals, especialment les de preparació del part. Paral·lelament, s'està duent a terme una renovació i millora dels sistemes de climatització de l'edifici, que ajudaran a reduir l'impacte energètic del centre.

Recentment, el Centre Sanitari Güell ha posat en marxa les quatre noves consultes a la tercera planta de l'edifici, amb un cost de prop de 74.000 euros. Totes aquestes actuacions estan dirigides a optimitzar la superfície del centre amb la finalitat de millorar els serveis a les usuàries i usuaris que necessitin atenció sanitària, a més dels i les professionals que hi treballen.

Obres al Centre Sanitari Güell  Obres al Centre Sanitari Güell

Obres al Centre Sanitari Güell  Obres al Centre Sanitari Güell

 

ICSGIRONA
Divendres, 11 Març 2022

Tags: