Salut farà un cribratge intensiu a Ripoll durant dos dies per frenar els contagis de COVID-19


S’ha programat els dies 15 i 16 de desembre en horari de matí i tarda a la Sala Eudald Graells.
Es faran proves de detecció amb testos antigènics ràpids (TAR) a persones asimptomàtiques de més de 16 anys.

En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya, la setmana vinent es durà a terme un cribratge intensiu al municipi de Ripoll durant dos dies. Precisament aquesta setmana Salut ha impulsat un cribratge a la Jonquera i el dilluns 14 de desembre començarà el de la Bisbal d’Empordà.

Les proves amb testos antigènics ràpids (TAR) a Ripoll es faran el dimarts 15 i el dimecres 16 de desembre, en l’horari i espai següents:

  • Horari: De 10h a 14h i de 15h a 19h.
  • Lloc:   Sala Eudald Graells (pg. Sant Joan, s/n).

cartell informatiu del cribratge de Ripoll

Des del Departament de Salut s’ha decidit fer aquest cribratge a Ripoll donada l’alta incidència que encara hi ha actualment en el municipi.  Aquesta última setmana el risc de rebrot se situa als 1.460,3 i s’han detectat 55 casos positius. Un 9,14% de les proves fetes (ja siguin testos antigènics ràpids o PCR) estan donant positiu. La setmana passada el risc de rebrot se situava als 580,95 i es van detectar 42 positius.

Tallar cadenes de contagis en majors de 16 anys

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.  

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Aquest cribratge s’està organitzant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Ripoll, que col·labora en la logística i la difusió local, l’Institut Català de la Salut, que organitza el dispositiu, i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública.   

Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP) i als centres d'urgències d'atenció primària (CUAP).

Convocatòria de mitjans:

  • Lloc: Sala Eudald Graells de Ripoll
  • Dia i hora: dimarts 15 de desembre, 10h
  • Participants: gerent del CatSalut a la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras; alcalde de Ripoll, Jordi Munell.


 

ICSGIRONA
Dilluns, 14 Desembre 2020

Tags: