Aclaracions sobre el mòdul de vacunació del CAP Ernest Lluch de Figueres

Des de l’Institut Català de la Salut volem informar que el mòdul que hi havia a l’exterior del CAP Ernest Lluch s’ha estat utilitzat durant 10 dies, una hora al dia (de 8h a 9h), per fer PCR a contactes estrets asimptomàtics, per mantenir circuits diferenciats amb la resta d’usuaris del centre. Des del primer moment es va contemplar com una solució provisional, com a solució transitòria a un pic d’activitat que necessitava resposta immediata. De fet, el mòdul s’ha enretirat aquest matí. En un primer moment es va instal·lar una carpa tancada per fer aquesta funció, però a causa del fort vent que bufa a la zona es va haver d’enretirar.

El CAP té habilitat un altre mòdul per fer la campanya de vacunació antigripal, que és el que es mostren a les imatges. Es tracta d’un mòdul, dotat amb calefacció, que s’ha habilitat al CAP mentre duri la campanya de vacunació antigripal i que està instal·lat des del dia 13 d’aquesta setmana. El dia 15 d’octubre va començar la campanya de vacunació.

El CAP Ernest Lluch és un centre que s’ha quedat obsolet i poc funcional amb el pas del temps, i que l’actual pandèmia de Covid 19 encara ha acusat més. La necessitat de fer circuits d’atenció diferenciats entre pacients amb patologies respiratòries, adults i infants, pacients que s’han de fer la PCR, etc. ha agreujat aquesta mala distribució. Justament per pal·liar-ho, el dia 21 d’octubre comencen unes obres per millorar la funcionalitat de la planta baixa del centre. Aquests treballs preveuen millorar la zona d’atenció a la ciutadania, la sala d’espera dels pacients, s’incrementaran els boxos d’urgències, els despatxos dels professionals, etc. Aquests treballs suposen una inversió de prop de mig milió d’euros. Els treballs es faran en dues fases, la primera amb una durada prevista de dos mesos i la segona de tres mesos.

 

  

ICSGIRONA
Dissabte, 17 Octubre 2020

Tags: