Salut detecta 40 positius al cribratge ampliat a l’Institut Rafael Campalans d’Anglès, 19 dels quals a alumnes i personal del centre

Els professionals sanitaris durant el cribratge a l'institut d'Anglès

En total, s’han realitzat 901 PCR entre la comunitat educativa i els convivents

Els resultats de les PCR fetes al cribratge ampliat de l’Institut Rafael Campalans d’Anglès entre els dies 5 i 8 d’octubre, en el marc del qual es van fer proves a l’alumnat, al personal del centre i als familiars convivents dels alumnes de tots els cursos, han permès aflorar 40 positius asimptomàtics, dels quals 17 en alumnes, 2 en personal del centre i 21 més en convivents (15 pares/mares i 6 germans/es). En total es van fer 419 proves als alumnes, d’edats compreses entre els 12 i els 18 anys, i 43 més a personal docent, d’administració i serveis i d’administració extern i 439 a convivents. Les persones que han donat positiu estan fent l’aïllament corresponent i des del CAP d’Anglès s’ha fet l’estudi de contactes estret corresponent a tots els casos.

Aquests nous positius s’han de sumar als que ja hi havia anteriorment i que justament van motivar la decisió de fer el cribratge ampliat, de manera que són 37 els positius detectats a l’institut en total, 34 entre alumnes i 3 entre el personal. El cribratge es va fer després que la primera setmana d’octubre es detectessin fins a 12 casos positius d’un mateix grup i que divendres dia 2 d’octubre es fes un cribratge a 60 persones contactes estrets dels casos positius entre alumnes i professionals del centre. El centre té un total de 615 alumnes i 58 treballadors-.

El cribratge ampliat va ser iniciativa dels departaments de Salut i d’Educació, coordinada pel Servei Català de la Salut, amb una operativa gestionada conjuntament per l’Atenció Primària de l’Institut d’Assistència Sanitària i la direcció del centre educatiu. També hi va participar l’Ajuntament d’Anglès, des d’on es va donar suport en aspectes logístics i de comunicació a la ciutadania.

L’objectiu d’aquesta actuació intensiva era poder detectar casos asimptomàtics a l’entorn de l’Institut, per tal de poder tallar la cadena de transmissió.

Professionals d'atenció primària fent una extracció de mostres a un alumne.   Professionals d'atenció primària fent una extracció de mostres a una estudiant.

ICSGIRONA
Dimecres, 14 Octubre 2020

Tags: