70 residents comencen la seva especialització als centres de l’Institut Català de la Salut a Girona

40 es formaran com a especialistes a l’Hospital Trueta i 30 als centres d’atenció primària, un àmbit que incorpora 6 nous centres docents

Al Trueta s’incorporen urologia i otorrinolaringologia com a noves especialitats

L’Institut Català de la Salut a Girona ha donat la benvinguda als 70 residents que aquest any comencen la seva formació especialitzada, tant a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta com a l’àmbit d’atenció primària.

En aquest camp, 6 nous centres s’afegeixen a l’oferta docent de l’ICS Girona, que  a més de Can Gibert del Pla, Montilivi-Vilaroja i Taialà de Girona, Salt, Sarrià de Ter i Canet de Mar a partir d’avui també es forma especialistes en medicina familiar i comunitària als centres de Figueres, Roses, Santa Clara de Girona, Sant Feliu de Guíxols, Blanes i Tordera. D’entre aquests, Santa Clara, Montilivi-Vilaroja i Salt també s’afegeixen com a centres docents en infermeria familiar i comunitària.

En total 30 residents comencen ara la seva especialització als 12 centres docents de primària, 26 dels quals són metges i metgesses i 4 infermeres, i faran rotacions als hospitals docents Dr. Josep Trueta, Santa Caterina, Palamós, Figueres, Calella i Blanes. Aquest darrer també s’incorpora com a novetat a l’oferta de formació especialitzada.

Pel que fa a l'àmbit hospitalari, aquest matí s'ha fet la benvinguda als 40 professionals que desenvoluparan la seva especialitat al Trueta, repartits en 25 especialitats. Dues d’elles, urologia i otorrinolaringologia, acullen per primera vegada a MIR en etapa de formació. Pel que fa a infermeria, dues estaran al Servei de Pediatria i quatre són llevadores internes residents. També s’incorporen dues farmacèutiques hospitalàries residents i la resta de MIR es distribueixen així: quatre a Pediatria, tres a Anestèsia i Reanimació, dos a Cardiologia, Cirurgia General i Digestiva, Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica, Medicina Intensiva i Radiodiagnòstic; i un a cadascuna d’aquestes altres especialitats: Anàlisis Clíniques, Anatomia Patològica, Aparell Digestiu, Endocrinologia i Nutrició, Hematologia, Medicina interna, Nefrologia, Neurocirurgia, Neurologia, Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica, Pneumologia, Otorrinolaringologia i Urologia.

 

Acte de benvinguda als residents d'atenció primària        Acte de benvinguda als residents d'atenció primària

Acte de benvinguda als residents d'atenció primària                                         Acte de benvinguda als residents d'atenció primària

 

  Tres MIR de medicina familiar i comunitària, amb els responsables de docència al CAP de Salt

Tres MIR de medicina familiar i comunitària, amb els responsables de docència al CAP de Salt

 

 

Acte de benvinguda als residents de l'Hospital Trueta

ICSGIRONA
Divendres, 25 Setembre 2020