Conferència: Malalties tropicals importades i l'atenció al viatger (21 de novembre · 18h · Biblioteca Carles Rahola de Girona)

Cartell Conferència: Malalties tropicals importades i l'atenció al viatger

Dimarts que ve, 21 de novembre, celebrem la segona sessió del cicle de conferències organitzades en motiu de La Marató i tractarà sobre les Malalties tropicals importades i l'atenció al viatger, i tindrà lloc el proper 21 de novembre a les 18h a la Biblioteca Carles Rahola de la ciutat de Girona. En aquesta xerrada es parlarà sobre les malalties tropicals, moltes de les quals es transmeten a través de les picades d'insectes com mosques i mosquits, els anomenats vectors. La malària, el dengue, el zika o el chagas, entre d’altres,  són malalties de les quals tots hem sentit parlar. Però quines són les més freqüents i les que cal més fer especial atenció? Què s'ha de fer si sospites que pots haver agafat la malaltia? I el què és més important: què podem fer per prevenir-les?

La xerrada anirà a càrrec de la Dra. Cristina Soler, metgessa del Servei de Medicina Interna i cap de la Unitat de Medicina Tropical de l'Hospital Santa Caterina de Salt, i el Dr. Ramon Dalmau, cap de la Unitat de Salut Internacional del mateix centre, que respondran a aquests tres plantejaments:

- “He tornat de viatge amb un company no desitjat: les Malalties Tropicals”
- “Fa anys que vaig marxar del meu país. Tinc risc de patir alguna malaltia diferent de les habituals d’aquí’”
- “Anem de viatge amb seguretat. Què hem de fer i què no”

Després de la seva intervenció els especialistes atendran les preguntes del públic.

Aquesta xerrada s'emmarca en el cicle de conferències i activitats de sensibilització organitzats des del Departament de Salut a Girona, l'Institut Català de la Salut a Girona, l'Institut d'Assistència Sanitària, l'IDIBGI i la Universitat de Girona amb la voluntat d'aportar el nostre granet de sorra a La Marató de TV3.
 

Cartell Conferència: Malalties tropicals importades i l'atenció al viatger

 

ICSGIRONA
Dimarts, 14 Novembre 2017