Neix la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de La Garrotxa

Professional parlant amb 2 pacients

La Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de la Garrotxa és una unitat clínica en què s’aborda la detecció, l’avaluació i el maneig de malalties i riscos mediambientals relacionats amb la salut dels infants, a més de proporcionar educació, formació i recerca en aquesta àrea del coneixement. La Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de la Garrotxa o PEHSU Garrotxa (per les seves sigles en anglès, Pediatric Environmental Health Specialty Unit) és la primera unitat d’aquestes característiques a tota Catalunya i la segona en funcionament a tot l’Estat, on hi trobem també la PEHSU Múrcia.

Durant aquest darrer any, més de 200 parelles embarassades garrotxines han passat ja per la consulta de Pediatria Ambiental. La PEHSU Garrotxa incorpora noves iniciatives, com la creació d’una consulta de deshabituació tabàquica per a parelles embarassades. També aglutina activitats, com la Consulta de Mediació i Consum, una consulta especialitzada d’acollida d’adolescents i preadolescents amb problemes relacionats amb el consum de drogues i altres problemàtiques com una mala comunicació pares-fills, ruptura familiar, problemàtica escolar o relacions conflictives.

La Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de la Garrotxa és una unitat clínica de l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa. L’Institut Català de la Salut (ICS) i la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa (FHOCG) van crear el juliol de 2012 un equip de pediatria únic per donar servei a tots els nens i nenes de la comarca de la Garrotxa, un total de 8.300 infants d’edats compreses entre els 0 i els 14 anys. L’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa (EPTG) dona assistència des de l’atenció primària i l’hospitalària, amb l’objectiu de millorar la continuïtat assistencial del pacient i d’apropar l’assistència a l’entorn natural de l’infant i a la seva comunitat, per garantir en tot moment una atenció pediàtrica eficient i de qualitat.

ICSGIRONA
Dimarts, 14 Novembre 2017