El trasllat del Laboratori Clínic ICS Girona ha permès augmentar l’activitat i la complexitat

Foto del Laboratori Clínic ICS Girona

Aquest mes de maig ha fet un any del trasllat del servei al Parc Hospitalari Martí i Julià, un espai on treballen professionals de l’ICS i de l’IAS

Durant aquest any el servei ha superat la renovació de la certificació de qualitat ISO 9001 sense cap haver obtingut cap no-conformitat

El 23 de maig de 2016, el Laboratori Clínic Territorial de l’Institut Català de la Salut a Girona va estrenar nous espais, situats al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt; un canvi que va suposar també la integració dels professionals de l’ICS i dels que, fins aquell moment, havien format part del Laboratori de l’Hospital de Santa Caterina, de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS). Un any després, el balanç del trasllat és positiu —no només pel salt qualitatiu que han suposat les noves instal·lacions, sinó també perquè el canvi ha permès assumir sense problemes l’increment de l’activitat en un 3% i fins a un 5 % la complexitat de la carta de serveis del Laboratori. A més, durant aquest any, el servei ha passat l’acreditació del certificat de qualitat ISO 9001:2008 amb molt bons resultats. Aquest fet posa en relleu que el canvi d’ubicació ha permès mantenir també la qualitat del servei ofert.

Les noves instal·lacions del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt disposen de 1.800 metres quadrats —el doble del que hi havia fins aleshores— d’espai destinat al Laboratori. El canvi ha fet possible realitzar 6.230.000 proves a l’any i atendre unes 682.000 peticions, que suposen uns 2.200 pacients al dia, i l’anàlisi diària de 6.000 mostres. L’augment de l’espai ha permès també poder incrementar la carta de serveis del Laboratori i incorporar noves tècniques que abans no es podien oferir, cosa que ha fet possible incrementar la seva complexitat.

Al Trueta s’ha mantingut un laboratori més petit per a les urgències del centre sanitari mateix, que durant aquest hivern també ha hagut de canviar d’ubicació per tal que poguessin començar les obres d’ampliació de les Urgències del Trueta. Així, de manera provisional i mentre durin els treballs, el Laboratori de Proves Urgents està situat a la primera planta de l’Hospital, malgrat que la seva ubicació definitiva serà al costat del Servei d’Urgències.

Aquest any, el Laboratori Clínic ha renovat la certificació de la norma de qualitat ISO 9001:2008 sense cap no-conformitat, una fita que té molt de valor per als professionals que hi treballen, atès que durant aquest any s’han hagut d’adaptar als nous espais i als nous circuits de treball i han hagut de gestionar el trasllat del Laboratori de Proves Urgents del Trueta. De cara a l’any vinent, el Laboratori Clínic té previst treballar amb la certificació de la nova normativa, la ISO 9001:2015, que de ben segur permetrà la incorporació de més millores.   

Al nou Laboratori Clínic Territorial de l’ICS hi treballen 90 professionals que provenen de l’Hospital Trueta (75 professionals) i de l’Hospital de Santa Caterina (15 professionals). El Laboratori realitza activitat per a l’ICS Girona (tant del Trueta com dels 27 equips d’atenció primària), l’IAS (de l’Hospital de Santa Caterina i dels tres equips d’atenció primària) i també per a l’Hospital de Campdevànol.

Fotografies per descarregar

Nou Laboratori Clínic Territorial de l'ICS I
Nou Laboratori Clínic Territorial de l'ICS II
Nou Laboratori Clínic Territorial de l'ICS III

Vídeo per descarregar

Un any del trasllat del Laboratori Clínic Territorial ICS Girona


 

 

 

ICSGIRONA
Dimecres, 7 Juny 2017