Curs d'insuficiència cardíaca

Des de la Unitat d'Insuficiència Cardíaca han organitzat per al proper 2 de desembre un curs adreçat als professionals sanitaris interessats en programes d’atenció integral al pacient crònic amb insuficiència cardíaca. La jornada vol ser també un acte de celebració dels 10 anys de la unitat, que mica en mica s'ha anat fen gran a l'hospital fins arribar a ser avui en dia part de la Unitat de Continuïtat Assistencial.

 

 

10  ANYS DE TREBALL INTERDISCIPLINARI EN LA UNITAT D’INSUFICIÈNCIA CARDIACA

HOSPITAL UNIVERSITARI Dr. JOSEP TRUETA DE GIRONA

Divendres 2 de desembre 2016

El passat mes de Juny va fer deu anys que es va crear la Unitat de Insuficiència Cardíaca (UIC) del Servei de Cardiologia de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta. Va néixer com una unitat  amb prestacions hospitalàries i ambulatòries,  amb un concepte bàsicament interdisciplinar integrada per cardiòlegs, metges internistes i una infermera clínica especialitzada. Poc després amb la incorporació del programa PISA-IC (Programa de Prevenció i  Suport a l’Alta) ens portà a engrandir el nostre equip amb les infermeres gestores de l’Atenció Primària. En els darrers anys aquestes s’han incrementat i ha permès una millora de l’assistència del pacient en el seu domicili facilitant  la comunicació entre els professionals dels dos àmbits assistencials i assolint una millora en el control de l’evolució de la malaltia i  les seves descompensacions.

Llarg ha estat el camí, amb canvis, rectificacions, evolucions i renúncies, però sempre ha comptat amb els coneixements i ànims de col·laboració de cadascun dels membres que formen aquest equip de professionals sanitaris, que aquest any volem celebrar aquest llarg recorregut amb una jornada sobre Insuficiència Cardíaca on està previst la participació de professionals de renom en aquest camp.

Aprofito l’avinentesa per a saludar-vos ben atentament.

Dra. Júlia Roure
Adjunta de Servei de Cardiologia
Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona

 

Dirigit: Metges, Infermeres, Psicòlegs i Treballadors Socials interessats en programes d’atenció integral al pacient crònic amb IC.

Inscripcions:  Professionals ICS: a través de la intranet

Professionals externs:  omplint aquest formulari

Telèfon de contacte: 972940200. Extensió 2243

 

PROGRAMA

8.45h  Recollida de documentació

9.00 - 9.30h   Benvinguda i Presentació

Dr. Joaquim Casanovas Lax. Gerent- Institut Català de Salut Girona (ICS Girona)-Institut d’Assistència Sanitària (IAS)

Dr. Joan Bassaganyas Vilarrasa. Cap del Servei de Cardiologia (en funcions) de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona

Dr.  Ferran Garcia Bragado Dalmau. Cap del Servei de Medecina Interna de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona

Dra. Glòria Padura Esnarriaga. Directora de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona.

Sra. Pilar Solé Turon. Directora d’Infermeria de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona.

Dra. Sara Rodríguez Requejo. Directora d’Atenció Primària. ICS – IAS Girona.

 

9.30- 10.30h     UNITAT D’INSUFICIENCIA CARDIACA (UIC) - 10  ANYS DE TREBALL INTERDISCIPLINAR

Dra. Julia Roure Fernàndez. Adjunta de Cardiologia de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona.

Dra. Arola Armengou Arxé. Adjunta de Medecina Interna de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona.

Sra. LLuïsa García Garrido. Infermera Clínica de la Unitat d’Insuficiència Cardíaca. Coordinadora de la Unitat de Continuïtat Assistencial de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona.

 

10.30 – 11h -  Coffee break

11.00-12.30   ATENCIÓ INTEGRADA DE LA INSUFICIÈNCIA CARDÍACA

Dr. Josep Lupón  Roses.  Cap de la Unitat d’Insuficiència Cardíaca. Hospital Universitari Germans Trías i Pujol de Badalona

"Col·laboració multidisciplinar a una Unitat d'IC hospitalària. Experiència de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol"

Sra. Juana Oyanguren Artola. Infermera d’Atenció Primària.  Centro de Salud Basauri – Ariz de Bilbao.

Treball  interdisciplinar en el domicilio del pacient. Valor de la infermera.

Modera: Dr. Ferran Garcia Bragado Dalmau. Cap del Servei de Medecina Interna de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona

 

12.30-13.45   UNITAT DE INSUFICIÈNCIA CARDÍACA AVANÇADA

Dr. José Carlos Sánchez Salado. Cardiòleg de la Unitat de Cures Crítiques Cardiològiques. Hospital Universitari de Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat.

Abordatge del pacient amb Insuficiència cardíaca terminal: paper del Trasplantament Cardíac i els dispositius d’assistència ventricular en el nostre medi. 

Sra. Magda Nebot Margalef. Infermera de la Unitat Funcional d’Insuficiència Cardíaca i Transplantament Cardíac. Hospital Universitari de Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat.

Rol de la infermera en els dispositius d’assistència ventricular (DAV)

Modera:  Dr. Joan Bassaganyas Vilarrasa. Cap del Servei de Cardiologia (en funcions) de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona

 

13.45 – 14.00    Conclusions i Cloenda

Dra. Julia Roure Fernàndez. Adjunta de Cardiologia de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona.

Dra. Elena Alvarez Castaño. Directora Mèdica de Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta.

 

Dirigit: Metges, Infermeres, Psicòlegs i Treballadors Socials interessants en programes d’atenció integral al pacient crònic amb IC.

Inscripcions:  Professionals ICS: a través d’intranet

Professionals externs: a través d'aquest formulari

Telèfon de contacte: 972940200. Extensió 2243

ICSGIRONA
Divendres, 21 Octubre 2016