200 professionals d’atenció primària compartiran experiències en projectes de salut comunitària a Pineda

L’Auditori d’aquest municipi acollirà dimecres la X Jornada d’Àrees Bàsiques de Salut organitzada per l’Institut Català de la Salut a Girona

Uns dos-cents professionals d’atenció primària compartiran aquest dimecres les experiències que han posat en marxa als seus respectius centres relacionades amb la salut comunitària. La trobada serà a l’Auditori de Pineda de Mar, en el marc de les X Jornades d’Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de Girona, organitzades per l’Institut Català de la Salut a Girona, que enguany tenen el lema “Treballem tots per la salut”. La inauguració tindrà lloc a les 9 h i anirà a càrrec del gerent del CatSalut a Girona, Miquel Carreras; de la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Pineda de Mar, Carme Aragonès, i de la directora d’Atenció Primària de l’ICS Girona i de l’Institut d’Assistència Sanitària, Sara Rodríguez. A les 13 h es formularan les conclusions i es passarà a l’entrega de premis de la Jornada, que precedirà la cloenda. Aquest tancament anirà a càrrec del director de Salut Pública de Catalunya, Joan Guix, i de la directora gerent de l’ICS, Candela Calle.

Les experiències que s’exposaran durant la sessió seran el model d’atenció a la pobresa extrema, a càrrec de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Santa Clara de Girona; la promoció d’hàbits saludables en noies de la comunitat gitana portuguesa, un projecte que exposarà l’EAP Montilivi - Vila-roja de Girona; el programa de prescripció social que s’aplica a l’EAP Pineda de Mar; la campanya de promoció de la felicitat com a símptoma de salut, a càrrec de l’EAP Taialà de Girona; l’abordatge comunitari que es duu a terme a l’EAP Sils - Vidreres - Maçanet de la Selva per combatre absentisme escolar en un institut d’ensenyament secundari, i la promoció de la lactància materna que es realitza a Tordera.

Durant la trobada, l’Agència de Salut Pública també presentarà algunes de les seves línies de treball, com són la promoció de la dispensació responsable d’alcohol i el projecte COMSalut que s’ha posat en marxa en alguns centres d’atenció primària de Catalunya, entre els quals hi ha Pineda de Mar i Salt.

El programa Nen@s en moviment, que potencia els hàbits saludables entre la població infantil i que aquest any ja estarà implantat a 22  àrees bàsiques de salut de la Regió Sanitària Girona, serà un dels altres grans projectes que es presentaran durant la X Jornada d’ABS.
 

ICSGIRONA
Dilluns, 17 Octubre 2016