L’IAS celebra una jornada de portes obertes als futurs residents

La Comissió de Docència de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha celebrat una jornada de portes obertes als futurs residents interessats a realitzar la seva formació sanitària a la l’organització. L’objectiu d’aquesta jornada ha estat oferir una visió global del funcionament de l’Institució i com es du a terme la integració dels MIR, a més de tenir un primer contacte directe amb els responsables de la Docència i actuals residents.

L’IAS disposa de diferents unitats docents per a la formació d’especialistes i és centre de referència en Psiquiatria Comunitària (residents en psiquiatria, psicologia, infermeria en salut mental) i l’Hospital Santa Caterina és hospital docent per a llevadores i metges de família en rotació hospitalària.  

L’any 2001, l’IAS va ser acreditat per part del Ministeri de Sanitat i Política Social Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental.

L’any 1996, l’organització ja va ser acreditada pel Ministeri d’Educació i Ciència per a la formació d’especialitats en Psiquiatria; l’any 1998 per a la formació de Psicòlegs Clínics; l’any 2000, per a la formació en Infermeria en Salut Mental; i el 2009, en Medicina Familiar i Comunitària. La diversitat de dispositius de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions ha permès oferir, durant tots aquests anys, una formació completa en què els residents poden desenvolupar la seva especialitat, tant en l’àmbit hospitalari com en el comunitari. En la mateixa línia, la formació dels metges de família es porta a terme a tots els dispositius hospitalaris de l’Hospital Santa Caterina; i la formació de llevadores residents als serveis hospitalaris i d’atenció primària. Des que els diferents dispositius han estat acreditats, s’han format a l’IAS un total de 51 professionals. Amb la incorporació dels residents 2012, un total de 36 residents estan a l’IAS en procés de formació.