La Regió Sanitària Girona amplia el nombre de professionals i de recursos de transport sanitari per a l’estiu

També s’ampliaran els horaris d’obertura d’alguns CAP

La Regió Sanitària de Girona afrontarà els mesos d’estiu amb la incorporació de 211 professionals més (persones equivalents a una jornada laboral de 36 hores/setmana durant un mes), que reforçaran principalment l’activitat als centres de salut dels municipis de la Costa Brava i del Maresme. Aquesta és una de les actuacions previstes pel Departament de Salut, que se suma a l’ampliació dels horaris d’atenció d’alguns dels centres sanitaris i la dotació de més ambulàncies en determinats punts estratègics.

Dels 211 professionals, la majoria reforçaran els equips que cobriran l’estiu als centres d’atenció primària, malgrat que també s’incorporaran més professionals als serveis d’urgències dels hospitals de Palamós i Blanes. En concret, reforçaran les urgències d’aquests hospitals un total de 4 metges, 14 infermeres i 10 professionals d’altres col·lectius.

La major part dels professionals, un total de 183 (76 metges, 62 professionals d’infermeria i 45 auxiliars administratius) s’incorporaran a partir de l’1 de juliol als Centres d’Atenció Primària dels diferents municipis costaners de l’Alt Empordà, Baix Empordà, Selva Marítima i Alt Maresme. En concret, aquests professionals reforçaran els centres de salut de Portbou, Llançà, el Port de la Selva, Cadaqués, Roses, Empuriabrava, Torroella de Montgrí, l’Estartit, l’Escala, Palafrugell, Sant Antoni de Calonge, Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Lloret de Mar, Blanes, Malgrat de Mar, Pineda, Calella i Canet de Mar.

Per altra banda, alguns centres d’atenció primària i consultoris locals han ampliat els seus horaris d’activitat des del 23 de juny i els mantindran així fins a  l‘11 de setembre. Concretament, els centres de salut de Cadaqués, Platja d’Aro i Malgrat de Mar estaran en funcionament les 24h del dia, i els de Tossa i Canet  de Mar estaran oberts de 8h a 24h durant el mateix període.

Un altre dels reforços de cara a la temporada d’estiu és el transport sanitari urgent, que a la Regió Sanitària de Girona es veurà ampliat amb 13 ambulàncies més del SEM a partir de 1 de juliol i fins al 31 d’agost. En aquest sentit, es posaran ambulàncies de reforç durant les 24 hores del dia a Torrella-l’Estartit, Platja d’Aro, Blanes, Lloret, Pineda i Lloret (en aquest cas es tracta d’un Vehicle d’Intervenció Ràpida), i una ambulància de Suport Vital Avançat d’Infermeria de 24 hores (SVAi) a Figueres, mentre que hi haurà reforços de 12 hores a Calella, Palamós, l’Escala i Palafrugell. Durant aquest període també està previst que les ambulàncies de Castelló d’Empúries i de la Bisbal d’Empordà ampliïn el seu horari passant de 12 a 24 hores.

Pel que fa a la disponibilitat de llits, aquest estiu la dotació serà lleugerament superior a l’any passat, que ja que en el moment en que hi haurà més llits disponibles la dotació serà del 96,5% i quan n’hi haurà menys serà del 90,8%. En aquest sentit, de mitjana hi haurà disponibles el 93,7% dels llits, un 3% més que l’estiu passat.

 

 

ICSGIRONA
Dimecres, 27 Juny 2018