Marc Abulí cursarà el primer Fellowship en tècniques d’imatge cardíaca avançades convocat per l’Hospital Trueta

El Dr. Ramon Brugada i el Dr. Marc Abulí a la Unitat d'Imatge Cardíaca del Trueta

Gràcies a la Fundació Daniel Bravo, el doctor Abulí accedirà a un contracte com a metge adjunt del Servei de Cardiologia durant els dos anys que duri la formació. Es tracta d’una iniciativa pionera a l’Estat espanyol ja que, de manera excepcional, combina una formació teòrica i pràctica del més alt nivell amb una feina remunerada a jornada completa.

Marc Abulí Lluch és el candidat escollit per participar en la 1a edició del Fellowship en tècniques d’imatge cardíaca avançades, convocada per l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta amb el suport econòmic de la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu.

El doctor Abulí (Barcelona, 1988) és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha fet la seva especialització com a cardiòleg a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i, actualment, treballa com a metge adjunt al Servei d’Ecocardiografia de l’Hospital Clínic de Barcelona. En l’àmbit de la recerca, ha participat en diferents projectes d’investigació relacionats amb la cardiologia esportiva i l’estudi de l’artèria aorta, i ha publicat alguns articles en revistes científiques.

El doctor Abulí s’incorporarà al Trueta el proper mes de setembre per cursar aquesta formació avançada en tècniques d’imatge cardíaca durant dos anys. Es tracta d'un programa innovador i únic que no tan sols representa un salt qualitatiu en la formació en tècniques d'imatge cardíaca a tot l’Estat, sinó que ofereix una oportunitat laboral excepcional. I és que, gràcies a la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu, aquesta 1a edició del Fellowship està vinculada a un contracte de facultatiu adjunt a jornada completa al Servei de Cardiologia durant el temps que duri el període formatiu.

El Fellowship en tècniques d’imatge cardíaca avançades, codirigit per Ramon Brugada, cap del Servei de Cardiologia, i Sergi Moral, responsable de la Unitat d'Imatge Cardíaca Avançada, proposa una formació teòrica i pràctica reglada i avalada per la Universitat de Girona. També inclou el desenvolupament d’un projecte de recerca vinculat a alguna de les línies d’investigació establertes dins la Unitat. Amb aquest plantejament integrat es pretén iniciar un procés d'estandardització en la formació en tècniques d'imatge cardíaca avançades perquè sigui equiparable a d’altres programes formatius internacionals.

L’objectiu final és que el doctor Abulí adquireixi un coneixement i una pràctica avançada de totes les tècniques d'imatge cardíaca que hi ha, que aprengui el funcionament i la gestió d'una unitat d'imatge cardíaca avançada, que participi en les sessions docents del Servei de Cardiologia, que sàpiga supervisar estudis d'altres metges i tècnics, que tingui la capacitat d'anàlisi crítica dels articles publicats en la literatura mèdica i que sigui capaç de dur a terme futurs projectes d'investigació.

Un total de 16 participants de diferents països han optat a aquesta primera convocatòria del Fellowship en tècniques d’imatge cardíaca avançades. El procés de valoració curricular per part dels responsables del Servei de Cardiologia del Trueta ha tingut en compte la formació prèvia, el currículum investigador i la trajectòria professional de cadascun dels candidats.

HOSPITAL
Dimecres, 1 Juliol 2020

Tags: