S’anul·la l’activitat de radioteràpia de l’ICO Girona preventivament arran de les filtracions d’aigua del Ter a la planta -3, on hi ha instal·lacions tècniques

La inundació ha afectat la planta -3 del Trueta.

La resta d’activitat de l’Hospital no s’ha vist afectada, i a hores d’ara es treballa amb normalitat

Cap a dos quarts de tres de la tarda s’ha detectat que començava a entrar aigua arran de la crescuda del riu Ter a la planta -3 de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, que està situada sota el nivell del riu. Aquesta és una planta amb instal·lació tècnica, de manera que no hi ha persones. A les zones amb més afectació, s’hi han acumulat uns vint centímetres d’aigua i, de moment, no ha tingut cap conseqüència a l’abastiment tècnic de l’Hospital, que funciona amb normalitat.

Paral·lelament, s’ha decidit suspendre de manera preventiva l’activitat de radioteràpia de l’ICO Girona, donat que també està en una planta soterrània (-2) i, a més, propera al riu. En total s’han desprogramat 94 pacients. També de manera preventiva, s’han traslladat a un altre espai un grup de pacients que estaven rebent tractament  a l’hospital de dia oncològic. S’ha procedit a tapiar els accessos als búnquers de radioteràpia per evitar les possibles filtracions d’aigua. ICO Girona valorarà a primera hora de demà si es pot reprendre l’activitat o si s’ha de desprogramar de nou. Per la seva banda, IDI també ha desprogramat 24 pacients (4 de Medicina Nuclear i 20 per mamografies).

Pel que fa al tall en el subministrament d’aigua potable, informar que l’Hospital Trueta disposa d’un dipòsit que garanteix l’abastiment per 5 dies.

L’Hospital ha activat un comitè de crisis per valorar i fer seguiment de la situació, que en tot moment ha estat controlada. La resta d’activitat de l’Hospital funciona amb normalitat. La direcció del centre ha estat tot moment en contacte amb les autoritats sanitàries i amb els cossos d’emergència i amb l’ACA.

 

La inundació ha afectat la planta -3 del Trueta.

Document Adjunt: 

HOSPITAL
Dijous, 23 Gener 2020

Tags: