Es posa en marxa la nova Unitat d’Arrítmies del Trueta, que permetrà implantar un centenar de desfibril•ladors i fer 300 estudis electrofisiològics cada any

La nova Unitat d'Arrítmies del Trueta

Aquest desembre s’ha posat en marxa la nova Unitat d’Arrítmies de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta. Així, l’Hospital i tota la Regió Sanitària disposa d’un equipament de primer nivell amb aparells d’última generació, cosa que  capacita el centre per dur-hi a terme unes intervencions que fins ara s’havien de programar als hospitals de Barcelona.
 
Concretament, des de fa uns mesos, l’Hospital Trueta ja ha assumit la implantació de desfibril·ladors automàtics implantables (DAI) cardíacs. El fet que el procediment es pugui fer al Trueta permet reduir l’espera dels pacients i fer-ne el seguiment posterior en aquest Hospital. Es calcula que quan la nova Unitat estigui consolidada  s’hi posaran desfibril·ladors a un centenar de pacients gironins cada any.
 
A la nova sala d’Electrofisiologia, que ja s’ha posat en marxa, s’hi realitzaran cada any uns 300 estudis electrofisiològics encaminats a detectar i tractar irregularitats en el batec del cor, a través de procediments  guiats per cateterisme.
 
La nova Unitat està ubicada a la sisena planta del Trueta. Consta d’una zona de tractament de les arrítmies, d’un espai de control dels pacients i també comparteix amb la sala d’Hemodinàmica una zona de recuperació amb vuit llits.
 
Per permetre la creació de la Unitat d’Arrítmies s’ha hagut d’habilitar un nou espai per a la imatge cardíaca, que s’ha traslladat a la setena planta. Per a la nova Unitat d’Imatge s’ha adquirit aparellatge d’última generació.
 
El Trueta té una població de referència de 741.000 habitants, xifra que el converteix en el segon hospital amb més població de Catalunya. Amb aquesta inversió en les unitats d’Arrítmies i d’Imatge, que s’apropa als 4 milions d’euros en obres i l’aparellatge, l’Hospital Trueta fa una aposta ferma per una cardiologia capdavantera del màxim nivell que proveeix el centre de tecnologies innovadores que permeten fer una valoració i uns tractaments acurats als pacients del territori, sense necessitat de traslladar-los a altres hospitals.

 

HOSPITAL
Dimecres, 20 Desembre 2017