Unitat de patologia ginecològica benigna

La Unitat de patologia benigna està dedicada a l’atenció de tota la patologia benigna del tracte genital femení:

L’equip mèdic de la unitat està format per:

  • Dra. Alejandra Azkargorta (Facultatiu especialista. Servei de Ginecologia i Obstetrícia)
  • Dra. Gemma Clemente (Facultatiu especialista. Servei de Ginecologia i Obstetrícia)
  • Dra. Elisabet Merino (Facultatiu especialista. Servei de Ginecologia i Obstetrícia)
  • Dra. Lorena Rozas (Facultatiu especialista. Servei de Ginecologia i Obstetrícia)

Consultes

Les consultes de la unitat estan dividides segons el tipus de patologia per poder oferir una atenció específica a cada pacient.

La consulta de ginecologia de patologia uterina i annexal (GIAN) tracta la patologia que afecta l’úter (miomes o adenomiosi) i/o als annexes (quists benignes d’ovari o de trompes). En ella es realitza el diagnòstic mitjançant una ecografia ginecològic d’alta ressolució i s’ofereix tractament mèdic o quirúrgic segons el tipus de patologia.

En el cas dels miomes uterins també s’ofereix juntament amb el servei de Radiologia Intervencionista, la embolització dels miomes uterins per oferir una alternativa a la cirurgia.

La consulta de ginecologia de patologia endometrial (GIEN) està especialitzada en el diagnòstic, seguiment i tractament de les patologies que afecten a l’endometri (hiperplàsies endometrials, els pòlips, miomes intracavitaris o malformacions uterines).

El Gabinet d’histeroscòpia ambulatòria, ubicat l’ASSIR Güell, està associat a la consulta de GIEN i permet oferir un diagnòstic i tractament ràpid i eficient d’aquestes patologies sense necessitat d’anestèsia ni d’ingrés hospitalari.

La consulta de malalties de transmissió sexual té lloc a l’ASSIR Güell i realitza el seguiment de les pacients que han sigut sotmeses a una intervenció quirúrgica secundària a una malaltia de transmissió sexual.

Unitat d’endometriosi: la endometriosi és una malaltia ginecològica que afecta a dones en edat reproductiva  i que pot provocar esterilitat, dolor pelvià crònic, afectacions intestinals o urològiques. Pot esdevenir una malaltia incapacitant i per això és imprescindible un abordatge integral pel tractament del dolor i de la esterilitat associada. A les nostra unitat hi intervenen, a més del servei de ginecologia, el servei de cirurgia general, urologia, anestesiologia i psicologia clínica.

Es tracta d’una unitat de referència per als hospitals de tota la província i dependent del grau de complexitat de la malaltia, les pacients seran visitades a la consulta d’endometriosi de l’ASSIR Güell o la consulta de GIAN de l’Hospital Dr. Josep Trueta.

Cirurgia

La unitat disposa de varis quiròfans al mes on es realitza el tractament quirúrgic dels casos tributaris a cirurgia.

A la nostra unitat apostem per la cirurgia laparoscòpica o mínimament invasiva, que consisteix en realitzar intervencions amb petites cicatrius abdominals, amb millor recuperació post-quirúrgica i menor risc de complicacions.

Les intervencions que realitzem majoritariament són histerectomies, annexectomies, quistectomies, miomectomies i exèresi d’implants endometriòsics. També realitzem polipectomies i miomectomies histeroscòpies, accedint per via vaginal a la cavitat uterina.

 

Hospital