Unitat d’Obstetrícia d’alt risc

La Unitat d’Obstetrícia d’Alt Risc està dedicada al seguiment i control d’aquells embarassos que presenten o han presentat dificultats o complicacions o que tenen un risc elevat a presentar-les.

L’equip mèdic està integrat per:

 

Dra. Àgueda Rodríguez (Facultatiu especialista. Servei de Ginecologia i Obstetrícia)

Dra. Anna Florensa (Facultatiu especialista. Servei de Ginecologia i Obstetrícia)

Dra. Alexandra Bonmatí (Facultatiu especialista. Servei de Ginecologia i Obstetrícia)

Dra. Mireia Teixidor (Facultatiu especialista. Servei de Ginecologia i Obstetrícia)

 

Consultes

Les consultes d’Obstetrícia d’Alt Risc (OBAR) atenen aquelles pacients que requereixen d’un control i seguiment estet des de les primeres setmanes d’embaràs. També s’inclouen aquelles pacients que degut als seus problemes mèdics de base, es beneficiaran d’una atenció multidisciplinar amb metges de diferents especialitats. 

En aquestes consultes es visitaran les pacients amb problemes endocrins (diabetis mellitus tipus I i II, diabetis gestacional, hipertiroïdisme, patologia hipofisària...) obesitat, malalties autoimmunes, problemes pulmonars o cardíacs, etc.

També es veuran a OBAR aquelles pacients que es consideri que tenen un alt risc de part prematur (gestacions múltiples, antecedent de part prematur, malformacions uterines, antecedent de cirurgia de coll uterí, incompetència cervical) i aquelles amb un alt risc a patir preeclàmpsia, preeclàmpsia ja establerta i retràs de creixement intrauterí, així com totes aquelles gestacions amb nadons afectats per malformacions fetals que decideixin continuar amb l’embaràs.

També serà aquí on es faci el seguiment d’aquelles pacients que han patit complicacions severes durant l’embaràs i necessitin suport i acompanyament durant el dol perinatal.

Hospital